8 Mart 2010

Kaleden İniş Mi Olur?

Bozkırın makisi kıt mazisi geniş başkenti. Başkentin Hititlerden emanet zirvesi. Kim kendine genç diyorsa gri coğrafyada, kimliğini değil tepeden bir anısını gösterir. Reşitlik makamı Ulus'tan bir başka, Sıhhıye'den Kızılay'dan bir daha başka yücelir.

Yüce, Ankara'ya yolu düşenin defterine not düşmeden edemeğidir. Surdur, kuledir, köprü oyuğudur. Gecekondudur çokça ve zoraki bazen, bazen ise kucak dolusu gülüştür. Kimi içinse kod adı düşüştür. Ankara; kirpiklerin de, ayakların da, avuçların da altında, sereserpedir. Mütemadiyen erotiktir kış; kalede.

Kale; aşağıdan bir sırdır. İçi kendiyle dertleşmekte, dışı eski Ankara. Atpazarından doğruda, Çıkrıkçılar yokuşundan doğruda, Çengelhandan doğruda, Bentderesinden doğruda çıksanız, yokuştur ve dört kat beyaz taştır. Cumbalı, ahşaptan, kerpiçten eski Ankara Evleri itina ile kendine yabancılaştırılmıştır.

Yerli çocuk düşlerine göre, 'money'e giden yoldur. Dört bir yanı; Anadolu Medeniyetler Müzesi, Çıkrıkçılar Yokuşu, Hıdırlık Tepesi ve Ulucanlar Cezaevidir. Kale, bir şehrin kaderidir.


5 yolayazmak / on the road: Kaleden İniş Mi Olur? Bozkırın makisi kıt mazisi geniş başkenti. Başkentin Hititlerden emanet zirvesi. Kim kendine genç diyorsa gri coğrafyada, kimliğini değil te...

2 yorum :

  1. Fantastic shots! Melancholic fotostory, very absorbing.

    YanıtlaSil
  2. Doro, view for thanx. this place old streets of the city of Ankara. Ankara is the capital of Turkey.

    YanıtlaSil