1 Mart 2010

İS-TAN-BUL

İS, bir hava meselesi midir? Bulutlar, gökyüzü, ve de gece ve soba bacaları aynı dahlin elçileri olabilir mi? Tarlabaşındaki is, Bebekteki isle arkadaş mıdır, soydaş mı, kanlı bıçaklı mı? İs şehirden figan eder mi şehirliye veya gelipte geçene, hiç geçmeyeceğe veyahut? İs bedenden fikre de sızar mı? Sızarsa kaç dakika da sızlar?

TAN, bir yer meselesi miymiş? Gelir ve de geçer miymiş, sokakların erik kokusu? Galata'da tan yeriyse Sulukule'de zan yeri miymiş ekinoks? Ayasofya'ya sorsan başka, Sultanahmet'e sorsan başka mıymış yolun yolcuya gel deyişi? Yolun yolcuya bir tan vakti miymiş git deyişi?

BUL, is ile tan arasında atlasların söylemediğini. Hiçbir taşıtın fayda etmediğini. Sola, sağa, tekrar sola ve tekrar sola belki, yürü illaki, lakin koşarak, hem fikir konuşarak, belki unutarak, her metrede kaybolarak, kıta durmadan, düş ama yol'unu bul.
5 yolayazmak / on the road: İS-TAN-BUL İS , bir hava meselesi midir? Bulutlar, gökyüzü, ve de gece ve soba bacaları aynı dahlin elçileri olabilir mi? Tarlabaşındaki is, Bebekteki ...

3 yorum :

  1. Yes, I REMEMBER this time ;D
    Nice pictures, full of life, real life, people, atmosphere...I like it!

    YanıtlaSil
  2. thanx Doro,
    i like this atmosphere, too.
    greetings

    YanıtlaSil