18 Mart 2010

Anadolu: İnancın Gizil Kapıları

Taş, güneş, heykel, kral, kraldan daha az kral, tanrı, tanrıça, tanrı tanımaz; yol üstü, yol ardı, bir yola düş yeter; Anadolu'da yollar habersizce inancın gizil kapılarına aralanır. Soluksuz aralanır hem de, farketmeden içinde bulursun kendini; Hititler'in, Frigler'in, Persler'in, Bizans'ın veyahut Roma'nın.
İçinde bulursun kendini bir taş sütunun, bir yazıtın, bir dilek ağacının, bir türbenin, asırlık bir inancın. Caminin, havranın, sinagogun binlerce yıllık kaynaşmasının ve kaynaşamamasının içinde. Aleninin ve gizilin derininde, fevkaledenin ve dudak bükmenin kenarında, inanmanın orta yerinde.
5 yolayazmak / on the road: Anadolu: İnancın Gizil Kapıları Taş, güneş, heykel, kral, kraldan daha az kral, tanrı, tanrıça, tanrı tanımaz; yol üstü, yol ardı, bir yola düş yeter; Anadolu'da yollar...

3 yorum :

  1. Fantastic pictures, really!

    YanıtlaSil
  2. Doro, thank you for your comments. I follow your blog. You do different and creative work. I do not know the Polish for some photos I'm trying to understand their own opinion. But I would be happy when i see yours the mischievous cat. I think over the cat's appetite. Are you student in Poland?

    YanıtlaSil
  3. Hi, thanks for opinion about my blog!
    I will try to publicate more mischievous, fat cats in my blog/blogs ;D I have 3 cats... they hate themselves ;)
    I'm a university-teacher in Poland (Rzeszow town, Przemysl town).
    Have a nice weekend!

    YanıtlaSil