27 Eylül 2010

Beirut... Beirut...

Doğu'nun Paris'i, Paris kadar bohem mi Paris'e rağmen modern mi? Modernin ve bohemin ötesinde, kendine özel mi? Kendine özel mi onu tanıştığımızda sezeceğiz ama Beyrut'un Türkiye'ye özel bir tarafı var. Beyrut'un kardeş şehirlerine göz atıyorum; İstanbul, Erivan ve Atina olduğum yerde şaşkınlıkla kalıyorum. Aynı kalp atışında, aynı vicdan hesaplaşmasında, aynı yemek kokusunda üç şehir.
İstanbul, Erivan ve Atina; sokaklarının kaldırım taşındaki yamuklukta, sevinçlerindeki gözyaşı da, öfkesindeki suskunluk da bir. Sarılması da, küsmesi de, koşması da, içmesi de, dağıtması da, halayı da aynı elin hamuru.
Aynı kalp atışında üç şehir ve alımlı bir kızkardeş Beyrut, biraz yorgun mu, güzellik çizgilere, kırışıklıklara rağmen deli dolu ve heyecanla bakabilmek mi yarına?
ÖzlemPansiyon güzel bir düş ile çıktı yola ve yola düş dedi genç yolcuya. Özlem'in fikri bu topraklarda gençler için ilkti, yeniydi, çok özeldi. Yoldaşlar (Sovyetler'e kadar gitmenize gerek yok hemen şu linkteler) Hürriyet Seyehat gazetesi ve Pronto Tour'da desteklerini eksik etmedi. Yol düşü, Ozlem-Pansiyon Seyahat Bursu ile umarım daha çok genç gezginin aklını çeler, daha çok gezgini bilmediği sokaklarda, bilmediği insanlarla tanıdık notalarda, renklerde buluşturur.
Yollardayız, sözün kısası, hiçbirşeyin bize ait olmadığı ama herşeyden tadabildiğimiz bir güzel sarhoşlukta.

*Farkındayım fotoğrafta yağmurlu bir akşamda Prag'ın karşı konulmaz cazibesi var, yazar burada Prag seni gizli bir aşk gibi içimde taşıyorum demek istiyor.
5 yolayazmak / on the road: Beirut... Beirut... Doğu'nun Paris'i, Paris kadar bohem mi Paris'e rağmen modern mi? Modernin ve bohemin ötesinde, kendine özel mi? Kendine özel mi ...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder